Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Suedia a fost lăudată de OMS pentru cum a gestionat criza împotriva pandemiei de coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că Suedia reprezintă un model în gestionarea crizei de coronavirus, deși autoritățile nordice nu au impus restricții dure.  
shutterstock_1568592469

Suedia a reușit să gestioneze criza provocată de coronavirus foarte bine, potrivit lui Mike Ryan, specialist în cadrul OMS. El a declarat că sunt lucruri de învăţat de la suedezi, care s-au bazat pe autoreglementarea cetățenilor.

„Cred că există percepţia potrivit căreia Suedia nu a impus măsuri de control şi că a lăsat boala să se răspândească. Nu este deloc așa”, a declarat Mike Ryan.

În loc de izolare, Suedia a implementat o politică publică foarte puternică privind distanţarea socială, cu privire la îngrijirea şi protecţia persoanelor din instituţiile de îngrijire.

„Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii şi capacitatea şi voinţa acestora”, a mai spus Mike Ryan.

De asemenea, Suedia a reușit să testeze un număr foarte mare de oameni, țara are o capacitate adecvată în spitale, de gestionare a focarelor. „Cred că dacă vrem să ajungem la o nouă normalitate, Suedia reprezintă un model”, a apreciat Mike Ryan.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii