Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

(Sueddeutsche Zeitung): Comisia Europeană va propune UE să înăsprească şi mai mult limitele pentru emisiile automobilelor

Comisia Europeană va propune ca în 2030 nivelul mediu al emisiilor de dioxid de carbon (CO2) pentru noile maşini să fie cu 50% sub nivelul din 2021.
 aboneaza-te
shutterstock_482297572

Este informația oferită de către publicaţia germană Sueddeutsche Zeitung, care citează un material intern al Executivului comunitar, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Conform documentui intern consultat de Reuters, Comisia Europeană ar urma să propună ca UE să-şi stabilească ca obiectiv o reducere cu cel puţin 55% a emisiilor nete de gaze cu efect de seră în 2030, comparativ cu nivelul din 1990. Actuala ţintă pentru 2030 a blocului comunitar este o reducere cu 40% a emisiilor, faţă de nivelul din 1990.

În timp ce Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA) a anunţat că va respinge cu fermitate înăsprirea limitelor pentru emisiile maşinilor, purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar nu a dorit să comenteze informaţia furnizată de către publicația germană.

Potrivit datelor organismelor europene, 15% dintre emisiile de CO2 ale UE sunt produse de autoturisme şi autoutilitare.

UE a adoptat o lege care să consolideze standardele privind emisiile de gaze, introducând un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 de 37,5% pentru autoturismele noi şi de 31% pentru furgonetele noi până în 2030, de la nivelul din 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii