Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Sudul Franței va adăposti cel mai mare muzeu Picasso

O veche mănăstire din Franța va fi transformată în cel mai mare muzeu Picasso din lume, înregistrând 2.000 de opere de artă.
picasoo

Sudul Franței va deschide, în 2021, cel mai mare muzeu dedicat lui Pablo Picasso. Inițiativa îi aparține fiicei vitrege a artistului, Catherine Hutin-Blay, care a cumpărat clădirea unei vechi mănăstiri pentru a construi muzeul.

Catherine Hutin-Blay a moștenit peste 1.000 de picturi, alături de desene, sculpturi, obiecte de ceramică și fotografii, după moartea mamei sale, Jaqueline Roque. Toate acestea sunt datate între 1952-1973, perioadă în care Pablo Picasso și Jaqueline Roque au trăit împreună, ceea ce oferă și numele muzeului: Jacqueline și Pablo Picasso. 

Muzeul va dedica 10.000 de metri pătrați unei expoziții permanente, 5.000 de metri pătrați pentru alte expoziții temporare și o sală de spectacol de 200 de locuri. Majoritatea lucrărilor care vor intra sub patronajul muzeului nu au fost niciodată expuse sau publicate, multe dintre ele venind din moștenirea fiicei lui Picasso.

Portret Jaquelie Roque (1954) – colecție privată Muzeul Picasso, Barcelona

 

CITEȘTE ȘI Muzeul din Amsterdam descoperă noi lucrări semnate de Van Gogh

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii