Cautare
, Contributor

Hobby |
|

Succesul din pasiune: Mihai Țigaret, pasionat de pian

Acești copii - unii mai mari, alții mai mici - toți ambițioși, hotărâți, talentați și fericiți că-și pot urma pasiunea! E frumos să-i vezi visând la viitor cu ochii larg deschiși și picioarele bine așezate pe pământ. Medaliile, trofeele și titlurile obținute până în prezent sunt doar începutul unui drum lung și remarcabil. Că vor ajunge departe, n-avem nicio îndoială!  . Acum vi-l prezentăm pe Mihai Țigaret, pasionat de pian.
Mihai Tigaret1

Mihai este din Râmnicu Vâlcea și, la cei 13 ani ai săi, se poate deja numi un pianist în adevăratul sens al cuvântului. A descoperit pianul din joacă, dar – în scurt timp – a reușit să facă performanță din pasiunea sa. „Micuțul Clayderman” a cucerit publicul de la „Românii au talent” și se pregătește să devină doctor în muzică în următorul an.

„Mă numesc Mihai Țigaret, iar pasiunea mea cea mai mare este pianul. Familia mea a observat că am o înclinație către muzică și m-a încurajat să studiez un instrument. La vârsta de 9 ani am început să iau lecții de pian și am văzut că îmi place foarte mult.

Mă consider un copil normal, cu pasiuni normale, doar cu o scânteie de a face mai mult, de a fi perfecționist. Pe lângă ce aveam de studiat ca temă pentru acasă, obișnuiam să descifrez, în plus, o partitură de pe internet și, astfel, ușor, ușor am ajuns să cânt partituri din ce în ce mai grele.

Pentru că îmi place competiția, am început să particip la concursuri precum: „Irina Șațchi”, „Pro Piano”, „Pianul, a doua pasiune” (unde am luat trei ani la rând locul 1 și trofeul festivalului), „Musica Mundi” (unde am luat marele premiu, respectiv o pianină Perzina de 4.500 euro). Am participat și la faimosul show televizat „Românii au talent” 2020, unde am câștigat premiul 3, în valoare de 10.000 de euro.

Între timp, a venit pandemia care ne-a obligat pe toți să stăm în casă, iar eu
mi-am descoperit încă o pasiune în muzică și anume producția (instrumentaluri). Pe lângă muzică și producție, mă atrag foarte mult mașinile. Am și un joc de curse, Fortza Horizont 4, și mă joc cu plăcere de fiecare dată când am ocazia.

În prezent sunt admis la Liceul Național de Muzică «Dinu Lipatti» din București și aștept noi provocări.“

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii