FacebookTwitterLinkedIn

Diana are 17 ani și se descrie drept o tânără a cărei inimă bate pentru matematică. Povestea ei începe cu jocuri numerice simple care – ușor și firesc – s-au transformat în olimpiade și concursuri sofisticate. Diana își dorește să devină profesoară, în România. Sigur, avem nevoie de-o astfel de strălucire în țara noastră!

„Numele meu este Diana Țolu, am 17 ani, iar pasiunea mea este matematica. De foarte devreme am fost fascinată de jocurile numerice care, deși puerile la început, au fost importante pentru dezvoltarea mea, reprezentând piese importante din puzzle-ul a ceea ce avea
să-mi impregneze destinul.

Susținerea și dragostea necondiționată ale familiei, înțelegerea, răbdarea și dăruirea profesorilor cu care a fost presărat drumul meu constituie puncte-cheie ale poveștii mele.

Primul capitol din istoria mea: Slatina, orașul natal în care m-am îndrăgostit de competiție, devenind astfel tânăra cu ochi vii, dornică de cunoaștere, ale cărei nopți erau des tulburate de câte o problemă cu tâlc, culminând cu obținerea aurului la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori din 2018, respectiv a medaliilor de aur, argint și bronz la Olimpiada Națională de Matematică și la multe alte concursuri naționale.

Cel de-al doilea capitol se află sub amprenta Bucureștiului, mai exact a Liceului Teoretic Internațional de Informatică, între ai cărui pereți am conturat trăsăturile liceenei care sunt acum – o adolescentă a cărei inimă bate pentru matematică și care, concomitent, alocă timp liber activităților destinate relaxării –  deschizându-mi aripile spre alte orizonturi naționale și internaționale, cele mai importante premii obținute fiind: medalii de argint în cadrul Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete (2019, 2020), respectiv al Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada (2019), la care se adaugă cel mai recent premiu: bronz la Cyberspace Mathematical Competition (iulie 2020).

Legat de viitor, spre deosebire de majoritatea colegilor mei, am ales să rămân în România, visul meu fiind să devin profesoară, pentru a putea insufla iubirea pentru această frumoasă știință următoarelor generații.“