Cautare
, Contributor

Hobby |
|

Succesul din pasiune: Cristian Ardeleanu, pasionat de fizică și astrofizică

Acești copii - unii mai mari, alții mai mici - toți ambițioși, hotărâți, talentați și fericiți că-și pot urma pasiunea! E frumos să-i vezi visând la viitor cu ochii larg deschiși și picioarele bine așezate pe pământ. Medaliile, trofeele și titlurile obținute până în prezent sunt doar începutul unui drum lung și remarcabil. Că vor ajunge departe, n-avem nicio îndoială! Acum vi-l prezentăm pe Cristian Ardeleanu, pasionat de fizică și astrofizică.
cristi ardelean

Cristian este originar din Buzău și e atras de științele exacte, mai exact, de fizică, astrofizică, informatică. Anul acesta s-a întors acasă de la Olimpiada Europeană de Fizică cu media de aur. Planul său este să-și continue studiile în America sau Anglia. Să fie cu mult succes și pe mai departe!

„Sunt Cristian Ardeleanu și sunt elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică București (ICHB). Particip la olimpiadele naționale din clasa a V-a. Am început cu matematica și informatica, după care am fost atras de materiile care au mai multe aplicații, ca de exemplu fizica și astronomia. Din clasa a VIII-a am început să particip la olimpiade internaționale de astonomie și astrofizică. Pe parcursul a trei ani de când particip la aceste olimpiade am obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz.

 Anul acesta, am participat la Olimpiada Europeană de Fizică, unde am obținut medalie de aur. În liceu, a început să îmi placă din ce în ce mai mult informatica. Anul acesta, dacă s-ar fi organizat olimpiada, aveam ocazia să particip la etapa națională.

Nu aș fi putut să ajung atât de departe, fără ajutorul doamnei profesoare de fizică, Rodica Ionescu, care este dedicată în pregătirea elevilor olimpici de la ICHB. În următorii ani de liceu voi continua să aprofundez materia cu doamna profesoară Delia Davidescu.

 Pentru mine, o olimpiadă internațională nu este numai o competiție, ci este o experiență prin care cunoști oameni de naționalități diferite, dar cu un interes comun.

 Îmi place sa văd locuri noi, să fac excursii la munte, cu colegii sau cu părinții. În timpul liber, îmi place să ies cu prietenii în oraș. Acasă, prefer să vizionez seriale și videoclipuri sau să mă joc cu diferite programe pe calculator (de editare video, de programare etc).

 În viitor, îmi doresc să continui cu fizica sau astrofizica, la o facultate din America sau Anglia. După absolvire, mă gândesc să rămân în domeniul cercetării.“

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii