Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Succes. Grupul UniCredit a reușit să obțină de la acționari cele 13 miliarde de euro necesare pentru majorarea de capital

Aproape întreaga emisiune de obligațiuni emisă de grupul bancar Unicredit a fost subscrisă de către acționari, a anunțat acesta.
unicredit

Subscrierea pentru majorarea de capital, deschisă doar acționarilor, a atins un nivel de 99,8%, echivalentul a peste 12,968 de miliarde de euro, potrivit unui anunț publicat pe site-ul grupului Unicredit.

Drepturile neexercitate vor fi puse la vânzare de Bursa italiană.

Succesul ajută cea mai mare bancă din Italia să obțină surse de finanțare cu care să-și relanseze activitatea, sub conducerea noului CEO, Jean-Pierre Mustier, angajat în iulie 2016, în condițiile în care nu îndeplinește condițiile de capital impuse de Banca Centrală Europeană.

UniCredit va folosi banii pentru reconstruirea capitalului, după ce curățarea bilanțului i-a adus o pierdere de 13,6 miliarde de euro, cât era la finele celui de-al patrulea trimestru al anului trecut. Singura bancă de importanță sistemică la nivel mondial a Italiei a rămas în urma celor mai mari rivali în ceea ce privește ratele sale de capital, în ciuda faptului că a ridicat 14,5 miliarde de euro, în decursul a trei emisiuni de acțiuni succesive, de la începutul crizei financiare, din 2008.

Bancherul de investiții francez, în vârstă de 55 de ani, a început imediat să vândă active, precum participația în unitatea de servicii bancare on-line FinecoBank, banca poloneză Pekao și în administratorul de active Pioneer, obținând astfel mai mult de 8 miliarde de euro. El a anunțat, în decembrie, continuarea strategiei de reducere a costurilor și a riscurilor prin disponibilizarea a 14.000 de angajați și închiderea a 900 de sucursale, până la finele anului 2019. Ținta strategiei vizează reducerea costurilor anuale cu 1,7 miliarde de euro, la sfârșitul perioadei.

Succesul celei mai mari emisiuni de numerar corporative din istoria Italiei marchează un pas important în eforturile țării de însănătoșire a propriului sistem bancar, după ce în urma durei recesiuni, creditorii italieni s-au trezit sub un munte de împrumuturi cu probleme, în valoare de 356 de miliarde de euro, echivalentul unei cincimi din producția economică a țării, scrie Reuters.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii