FacebookTwitterLinkedIn

Scottish Trip

Zona Highlands din Scoția este incredibil de frumoasă, mai ales dacă o poți admira în tihnă. Imaginează-ți un traseu pe Coasta de Nord, care se întinde pe o lungime de vreo 800 de kilometri și care ascunde castele medievale, orașe pescărești și distilerii de whisky, apărute parcă de nicăieri. Drumul în sine are două atracții principale: pasul montan Bealach na Bà, pe unde trece cea mai înaltă șosea din Scoția, și cel mai nordic punct din Marea Britanie, John o’Groats. Cei care aleg această rută o fac și pentru plajele spectaculoase, alături de panoramele care se ivesc dintre munți. Camperii cu experiență își încep excursia și o termină în același loc – Inverness, cel mai mare oraș din regiunea Highlands. Abundă de istorie, iar restaurantele tipic englezești te invită să-ți acorzi un răgaz bine-venit după ce ai condus sute de kilometri prin munți.

Chile not chill

Dacă spiritul de aventură nu-ți dă pace, alege un itinerar mai exotic. Îți recomandăm Chile, iar tot ce ai nevoie este timp suficient și o mașină bine echipată. Dacă urmezi șoseaua Panamericană, nici nu te rătăcești și nici nu ratezi locurile pentru care țara sud-americană a devenit celebră: orașe coloniale, deșerturi și parcuri naționale. Varietatea de peisaje este amețitoare: deșertul Atacama – cel mai uscat loc de pe pământ, podgoriile din Valea Elqui, ghețarii din Patagonia sunt doar câteva exemple. Pe lângă aceste minuni ale naturii, drumul te va duce printr-o serie de orașe cu deschidere la mare, precum Iquique, la Serena, Valvidia și, nu în ultimul rând, capitala, Santiago, în spatele căreia se înalță falnice vârfurile Anzilor.

Strong Fortune

Cam așa s-ar traduce numele insulei Fuerteventura, a doua ca mărime din arhipelagul Canarelor, după Tenerife. Mulți spun că numele face referire la vânturile puternice care sunt un adevărat pericol pentru cei care se aventurează pe mare. Este o destinație populară printre iubitorii turismului în rulotă. Peisajul vulcanic spectaculos și plajele curate i-au conferit, din partea UNESCO, statutul de Rezervație Mondială a Biosferei. Fuerteventura merită să fie explorată în liniște și departe de aglomerația principalelor stațiuni turistice. Are unele dintre cele mai frumoase plaje din Canare, soare pe tot parcursul anului și condiții sigure pentru condus. Așadar, poți porni la drum fără nicio grijă!

The Heaven of Campers

Cu siguranță, Coasta de Est a Australiei. De ce? Pentru că natura a fost foarte generoasă cu acest loc și a împrăștiat puțin din toate: urși koala, arbori de eucalipt, recife de corali bogat colorate și plaje superbe. Plus posibilitatea de a face surf. Cea mai bună modalitate de a explora această zonă este la volanul unei autorulote. Poți începe călătoria din Sydney, iar pe măsură ce Opera rămâne în urmă, ies la iveală parcuri naționale, insule și orașe renumite pentru distracție și petreceri: Brisbane, Cairns, Surfers’ Paradise. Dacă preferi doar muzica din playlistul personal, găsești pe Coasta de Est locuri de campare liniștite, unele dintre ele fiind total gratuite. Ceea ce le face speciale sunt grătarele publice unde sfârâie în permanență creveți proaspeți. De neratat!