Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

SUA vrea să retragă 11.900 de militari din Germania

Mark Esper, secretarul american al apărării a anunțat miercuri că Statele Unite doresc să retragă 11.900 de militari din Germania
 aboneaza-te
shutterstock_716498566

Mark Esper, secretarul american al apărării a anunțat miercuri că Statele Unite doresc să retragă 11.900 de militari din Germania, informează AFP, citat de Agerpres.

În luna iunie, președintele Donald Trump anunțase dezbateri privind o retragere parțială a trupelor militare americane din Germania din cauza unei dispute cu Berlinul referitoare la cheltuielile de apărare.

Astfel, Esper a declarat într-o conferință de presă la Washington că aproximativ 5.600 de membri din personalul militar vor fi relocați în alte state membre NATO. Restul de 6.400 de militari se vor reîntoarce în SUA. Este posibil ca mulți dintre aceștia să fie trimiși prin rotație în alte state din Europa.

Militarii retrași vor fi repoziționați în țări ca Italia, Belgia, Polonia și unele state baltice doar în cazul în care se ajunge la un acord privind statul lor în raport cu SUA. Cartierul general de militari din Stuttgart va fi mutat în Belgia.

Mark Esper a mai adăugat că această mutare a fost gândită “într-o manieră care va întări NATO, va intensifica descurajarea Rusiei”, “îi va reasigura pe aliaţi” şi va “îmbunătăţiţi flexibilitatea strategică a SUA”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii