FacebookTwitterLinkedIn
Această lege trebuie să treacă de Camera Reprezentanților pentru a fi promulgată de Joe Biden, președintele SUA, potrivit Reuters. „Nu vom închide ochii la crimele împotriva umanității ale Partidului Comunist din China și nu vom permite corporațiilor să obțină profit prin astfel de abuzuri oribile”, a declarat senatorul republican Marco Rubio, inițiator al legii alături de democratul Jeff Merkley.

Legea pentru Prevenirea Muncii Forțate a Uigurilor creează “prezumția refutabilă” potrivit căreia bunurile produse în provincia Xinjiang sunt făcute cu ajutorul muncii forțate și, prin urmare, sunt interzise conform Legii Tarifelor din 1930, cu excepția cazurilor în care autoritățile americane decid altfel.

„Nicio companie americană nu va profita de pe urma acestor abuzuri. Niciun american nu va cumpăra produse provenite din muncă forțată”, a mai declarat Jeff Merkley.

Mai multe grupuri care militează pentru drepturile omului, foști rezidenți ai zonei, avocați și oficiali occidentali afirmă că autoritățile din Xinjiang folosesc munca forțată, ținând în detenție în jur de un milion de uiguri și alte minorități etnice musulmane, începând din 2016.