FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit FAA, regulile pentru drone, cunoscute și sub numele de vehicule aeriene fără pilot, vor aborda problemele de securitate, fiind necesară o tehnologie de identificare la distanță, transmite Reuters.

Anterior, operațiunile cu drone mici erau permise doar deasupra persoanelor care participau direct și se aflau sub o structură acoperită sau în interiorul unui vehicul staționar. Pentru situații excepționale puteau fi obținute derogări de la FAA.

Regulile vor intra în vigoare la 60 de zile după publicarea lor în registrul federal, în ianuarie. Producătorii de drone vor avea la dispoziție 18 luni pentru a începe să producă drone cu Remote ID.

„Noile reguli fac loc pentru integrarea dronelor în spațiul nostru aerian, abordând problemele legate de siguranță și securitate”, a spus administratorul FAA, Steve Dickson. „Ne apropiem de ziua în care vom vedea mai frecvent operațiuni cu drone, cum ar fi livrarea pachetelor.”

Companiile au luptat pentru a crea flote de drone într-un efort de a accelera livrările. Statele Unite au peste 1,7 milioane de înregistrări de drone și 203.000 de piloți la distanță, ce au primit aprobarea FAA.

Pentru operațiunile de noapte, dronele trebuie să fie echipate cu lumini anti-coliziune. Iar ID-ul de la distanță este necesar pentru toate dronele care cântăresc 0,25 kg sau mai mult, dar și pentru cele mai mici, în anumite circumstanțe, cum ar fi zborurile peste ansambluri în aer liber.

Association for Unmanned Vehicle Systems International a declarat că Remote ID va funcționa ca „o plăcuță de înmatriculare digitală pentru drone“ și va permite operațiuni mai complexe.

Anul trecut, Alphabet’s Wing a fost prima companie care a obținut certificarea transportatorului aerian din SUA pentru o operațiune cu dronă cu un singur pilot. Iar în luna august, serviciul de drone Amazon.com Inc a primit aprobarea federală, permițând retailerului să înceapă testarea livrărilor comerciale. 

De asemenea, Walmart Inc a declarat în septembrie că va derula un proiect pilot pentru livrarea produselor alimentare și a produselor casnice prin intermediul dronelor automate, dar a recunoscut „va trece ceva timp până când vom vedea milioane de pachete livrate prin dronă”.