Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

SUA și Slovenia: Declarație pentru securitatea rețelei 5G

Mike Pompeo, secretarul de stat american, și Anze Logar, ministrul de externe din Slovenia, au semnat joi o declarație privind securitatea rețelei 5G cu scopul de a proteja spațiul cibernetic local, în special împotriva influenței pe care ar putea să o aibă China.
 aboneaza-te
Mike Pompeo profimedia-0515939041

Mike Pompeo, secretarul de stat american, și Anze Logar, ministrul de externe din Slovenia, au semnat joi o declarație privind securitatea rețelei 5G cu scopul de a proteja spațiul cibernetic local, în special împotriva influenței pe care ar putea să o aibă China, relatează EFE, citat de Agerpres.

După ceremonia de semnare a documentului, Pompeo a declarat că ”Partidul comunist chinez doreşte să restrângă libertatea voastră, a tuturor”. Cu toate acestea, declarația semnată de reprezentanții celor două state nu menționează compania Huawei sau China.

Șeful diplomației americane a făcut numeroase referiri la China și compania de telecomunicații Huawei, cerând întregii Uniuni Europene să colaboreze cu SUA pentru împiedicarea restrângerii libertății care ar putea fi afectată de 5G.

Janez Jansa, premierul sloven, a declarat la aceeași conferință de presă că ”SUA este unica forţă a lumii occidentale capabilă să se confrunte cu pericolul atacurilor hibride, care includ arme cibernetice, biologice”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii