Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

SUA își redeschid granițele pentru călătorii internaționali vaccinați, după mai bine de 18 luni de restricții

Începând din 8 noiembrie 2021, călătorii internaționali vaccinați, inclusiv cetățenii europeni, vor putea zbura din nou spre America.
sua steag

Autorităţile americane intenţionează să monitorizeze starea de vaccinare a călătorilor şi vor continua să solicite teste COVID-19 negative.

Pentru călătorii care sosesc cu avionul, SUA vor solicita începând de luni, pe lângă dovada vaccinării, şi un test realizat cu cel mult trei zile înainte de plecare, stabilirea de către companiile aeriene a unui sistem de urmărire a contactelor.

Pentru călătoriile pe uscat, restricţiile vor fi ridicate în două etape. De luni vor putea trece graniţa cu Canada sau Mexic persoanele care călătoresc din motive considerate neesenţiale, de exemplu familiale sau turistice, cu condiţia să fie vaccinate. Persoanele ale căror călătorii sunt necesare – de exemplu şoferii de camion – vor fi scutite de la aceste condiții.

Începând din ianuarie, obligaţia de vaccinare se va aplica tuturor vizitatorilor care trec graniţele terestre, indiferent de motivul intrării.

Autorităţile sanitare americane au indicat că vor fi acceptate toate vaccinurile aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). În prezent, conform procedurii de urgenţă a OMS, este vorba de vaccinurile AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer / BioNTech, Covaxin, Sinopharm şi Sinovac.

 

 

 

 

           

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii