FacebookTwitterLinkedIn

Mai multe universități din SUA lucrează la renovarea și igienizarea campusurilor pentru reluarea cursurilor în persoană, în ciuda pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

Studenții vor fi testați pentru COVID-19 și vor fi nevoiți să poarte măști de protecție în timp ce respectă și măsura de distanțare socială. Cu toate acestea, criticii spun că universitățile pun pe primul plan profitul în locul siguranței studenților lor.

Univeristatea Tulane din New Orleans dorește să reia cursurile începând de la 19 august, așteptând 13.000 de studenți. Conform instrucțiunilor publicate de reprezentanții universitatății, studenții vor fi nevoiți să se prezinte la un centru special desemnat pentru primirea lor înainte de a se caza în cămine, unde vor fi testați.

În timpul liber, regulile colegiului nu le permit studenților să se întâlnească în grupuri mai mari de 15 persoane. În caz contrar, studenții vor fi exmatriculați.

Universitatea Rice din Houston, Texas pregătește 60.000 de teste COVID-19 pentru studenții lor. Universitatea Cornell din Ithaca, New York le va cere studenților să prevină răspândirea virusului, obligându-I să respecte măsurile de protecțire precum purtarea măștii și distanțarea socială.

În timp ce președinții universităților din SUA declară că pun sănătatea studenților pe plan, experții din industrie indică faptul că pentru univerisități pare că primează motivația financiară.

Jeff Selingo, un cercetător din invățământ, a declarat: “Nu cred că este vorba doar de bani, dar implică și bani”.