Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Analize |
|

SUA: Scad cererile de șomaj tehnic

Pe măsură ce se redeschid afacerile și are loc o relaxare a restricțiilor la nivel național, numărul cererilor de șomaj tehnic depuse de cetățenii americani a scăzut până la circa 2 milioane săptămâna trecută.
 aboneaza-te
soma tehnic

Pe măsură ce se redeschid afacerile și are loc o relaxare a restricțiilor la nivel național, numărul cererilor de șomaj tehnic depuse de cetățenii americani a scăzut până la circa 2 milioane săptămâna trecută. Pe de altă parte, numărul de cereri arată că disponibilizările continuă, informează Bloomberg.

Datele publicate de Departamentul Muncii arată că cererile inițiale de șomaj s-au strâns în număr de 1,88 milioane în săptămâna încheiată pe 30 mai. Statisticile demonstrează că numărul e într-o ușoară scădere, de vreme ce, cu o săptămână înainte, se înregistraseră 2,13 milioane astfel de cereri.

Acesta a fost primul set de date care a arătat o scădere sub 2 milioane de aplicații pentru șomaj de când au început disponibilizările pe teritoriul SUA, o dată cu pandemia de coronavirus.

Depunerea cererilor continuă în timp ce numărul americanilor care solicitau ajutor de șomaj  crescuse la 21,5 milioane în săptămâna încheiată pe 23 mai. Declinul actual al cererilor în toate statele este un semn bun. Singura creștere nejustificată a numărului de cereri pentru șomaj tehnic este în California unde numărul total a ajuns la 618.000. În acest stat regulile diferă pentru că cetățenii trebuie să aștepte 2 săptămâni până să depună cererile.

Andrew Hollenhorst, directorul Citigroup Inc., a declarat : “Privind în perspectivă, se pare că  la începutul lunii mai numărul cererilor atinsese punctul maxim. Nu există încă o scădere dramatică, dar faptul că lucrurile nu se pot înrăutăți mai mult de atât pe piața muncii e încurajator”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii