Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

SUA revocă statutul special acordat Hong Kong

Președintele SUA Donald Trump a ordonat marți încheierea statutului special acordat Hong Kong în conformitate cu legea americană, pentru a pedepsi China pentru acțiuni împotriva fostei colonii britanice.
Hong Kong

Președintele SUA Donald Trump a ordonat marți încheierea statutului special acordat Hong Kong în conformitate cu legea americană, pentru a pedepsi China pentru acțiuni împotriva fostei colonii britanice, relatează Reuters. Această declarație a lui Trump a determinat Beijingul să ameninte cu represalii.

Citând decizia Chinei de a adopta o nouă lege de securitate pentru Hong Kong, Trump a semnat un ordin executiv prin care tratamentul economic preferențial pentru Hong Kong va lua sfârșit.

Președintele Trump a declarat într-o conferință de presă : “Nu există privilegii speciale, niciun tratament economic preferențial și nici un export de tehnologii sensibile”.

De asemenea, Donald Trump a semnat și un proiect de lege aprobat de Congresul Statelor Unite pentru a penaliza băncile care desfășoară afaceri cu oficialii chinezi care pun în aplivcare noua lege de securitate în Hong Kong.

“Astăzi am semnat legislația și un ordin executiv pentru a numi China răspunzătoare pentru acțiunile sale agresive împotriva oamenilor din Hong Kong. (…) Hong Kong va fi tratat precum China continentală”, a adăugat Donald Trump.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii