Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

SUA a ratat obiectivul de 20 de milioane de oameni vaccinați în 2020

Doar aproximativ 2,8 milioane de americani s-au vaccinat împotriva coronavirusului în 2020, ratând astfel obiectivul guvernului de a atinge 20 de milioane de oameni până la finele anului.  
vaccinare SUA covid

În căminele de bătrâni ritmul a fost chiar mai lent, chiar dacă sunt cei mai expuși riscului de a muri din cauza virusului, relatează Reuters.

Astfel, aproximativ 170.000 de persoane din instituțiile de îngrijire pe termen lung au primit un vaccin la 30 decembrie, deși au fost distribuite 2,2 milioane de doze pentru rezidenți, potrivit datelor de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Până în prezent, aproximativ 14 milioane de doze de vaccinuri Pfizer și Moderna au fost distribuite către state, conform oficialilor federali, un nivel mult obiectivul său de 20 de milioane de oameni vaccinați în această lună.

Pe 4 decembrie, comisarul FDA Stephen Hahn a declarat, pentru Reuters, că vaccinarea a 20 de milioane de americani până la sfârșitul anului era realistă.

„Disponibilitatea și distribuția rapidă a atâtea doze – cu 20 de milioane de doze primare alocate pentru distribuție la doar 18 zile după ce primul vaccin a primit autorizația de utilizare de urgență – este o dovadă a succesului operației Warp Speed”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Sănătate.

Dozele care au fost alocate și au rămas nedistribuite vor fi livrate în ianuarie.

Dr. Anthony Fauci, principalul specialist american în boli infecțioase, a declarat că este „în curs de examinare” dacă SUA ar trebui să elibereze mai multe doze de rezervă pentru a vaccina o porțiune mai largă a publicului.

Vaccinările pentru cei 21 de milioane de lucrători din domeniul sănătății din SUA au început pe 14 decembrie. Următorii pe listă sunt cei 3 milioane de rezidenți ai căminelor de îngrijire medicală și alți 51 de milioane de lucrători esențiali, cum ar fi pompierii, polițiștii și profesorii, precum și persoanele de peste 75 de ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii