Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Analize |
|

SUA: Piața imobiliară, aproape de o nouă criză?!

În ultimele săptămâni, în piața imobiliară din SUA au tot apărut zvonuri conform cărora acest segment se apropie cu pași repezi de o nouă criză , precum cea înregistrată în 2008.
Beautiful,House,With,American,Flag

De cealaltă parte însă, specialiștii susțin că situațiile sunt complet diferite și că nu există scenariul în care se va declanșa o astfel de criză, asta deși indicatorii privind acest segment au ajuns la niveluri nemaiîntâlnite din 2006, notează Business Insider.

Conform datelor, numai în luna februarie, prețul locuințelor a crescut cu 12%, acesta fiind cel mai rapid ritm din 2006, potrivit unui indice realizat de S&P.

Mai mult, statisticile demonstrează că pentru prima dată din 2005, prețul mediu al locuințelor care nu sunt la prima vânzare este mai mare decât cel al construcțiilor noi. Un exemplu în acest sens este prețul mediu de vânzare pentru locuințele existente, care a atins nivelul record de 329.100 de dolari în martie.

Cu toate acestea, analiștii economici spun că în prezent această creștere vine ca urmare a numărului redus de livrări de locuințe noi, în timp ce în 2008, majorarea prețurilor a fost alimentată de creditările dubioase și de euforia piețelor.

Deci, în opinia acestora, îngrijorările cu privire la o posibilă criză pe segmentul imobiliar nu sunt justificate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii