Cautare
, Contributor

Lideri |
|

SUA oprește negocierile cu China prinvind acordul comercial

Donald Trump oprește negocierile cu China prinvind acordul comercial. Președintele american acuză Republica Populară Chineză de o gestionare defectuoasă a pandemiei.  
donald trump masca protectie

 

I-am amânat. Am sistat discuţiile cu China. Ştiţi de ce? Pentru că nu vreau să negociez cu ei acum. Pentru ce au făcut acestei ţări şi lumii, eu nu vreau să vorbesc cu China acum. OK? Ce a făcut China lumii este de neconceput. Ar fi trebuit să oprească virusul. Este corect, am anulat discuţiile cu China“, declară Donald Trump în contextul negocierilor privind acordul comercial pe care ambele țări îl plănuiau.

Decizia președintelui american vine la o zi după ce acesta a lăudat achiziţionarea de bunuri agricole de către China.

Deși consilierul Peter Navarro a spus că prima etapa a acordului este „pe drumul cel bun“, Trump a ales să oprească discuțiile, acuzând China de o gestionare deficitară a pandemiei cauzate de virusul SARS-CoV-2.

Potrivit Mediafax, cele două state au ajuns la un acord de Fază 1 în ianuarie. Conform acestuia, China cumpera cantităţi mari de produse agricole şi alte bunuri din SUA. Cu toate acestea, se pare că Beijingul este în imposibilitatea de a satisface cererile, datorită contextului sanitar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii