Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

SUA oferă recompensă pentru descoperirea membrilor unei grupări de hackeri ruși

Statele Unite au anunţat că oferă o recompensă de zece milioane de dolari pentru orice informaţie care ajută la depistarea liderilor grupului de hackeri specializaţi în atacuri ransomware DarkSide, informează Radio România Actualități, conform AFP.
Hacker,Virus,Malware,Attack,During,Coronavirus,Pandemic,Concept
Washingtonul a acuzat acest grup de hackeri din Rusia că se află în spatele atacului online care a paralizat Colonial Pipeline, cea mai mare reţea de conducte de produse rafinate din SUA, în urmă cu câteva luni.
Atacurile de tip ransomware exploatează vulnerabilități de securitate ale unei companii sau ale unui individ pentru a cripta şi a bloca sistemele sale computerizate, solicitând ulterior o răscumpărare pentru a le debloca, notează RRA.
Potrivit experţilor, DarkSide fură date confidenţiale de la companii adesea cu sediul în ţări occidentale şi cer o răscumpărare pentru a le înapoia.
Washingtonul a oferit, de asemenea, cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care contribuie la arestarea sau acuzarea, în orice ţară, a oricărei persoane care încearcă să participe la un atac alături de DarkSide.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii