Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

SUA introduc noi restricţii pentru 33 de companii şi instituţii chineze

Începând de astăzi, Departamentul Comerţului din Statele Unite va aplica noi restricţii împotriva a 33 de companii şi instituţii chineze.

Sancţiunile fuseseră luate încă de luna trecută, când entităţile vizate au fost adăugate pe lista neagră economică, pe motiv că au sprijinit spionarea de către Beijing a minorităţii uigure din China sau au legături cu armele de distrugere în masă şi cu forţele armate chineze, informează Reuters.

Măsura marchează, potrivit Reuters, cele mai recente eforturi ale administraţiei conduse de preşedintele Donald Trump de a reprima companiile ale căror produse pot sprijini activităţile militare ale Chinei şi de a sancţiona Beijingul pentru tratamentul aplicat minorităţilor musulmane.

Includerea pe “lista de entităţi” a SUA duce la restricţionarea vânzărilor de produse americane livrate companiilor şi a mai multor articole produse în străinătate, cu conţinut sau tehnologie americană. Companiile pot solicita licenţe de vânzare, dar se confruntă cu refuzul implicit.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii