FacebookTwitterLinkedIn

SUA a anunțat ieri că va face o donație de 200 aparate de ventilație către Moscova, menite să ajute la combaterea epidemiei de coronavirus, conform ASP.

Mike Pompeo, Secretarul de Stat american, a anunțat inițiativa printr-o postare pe Twitter. Șeful diplomației americane a declarat că “Statele Unite donează poporului rus 200 de aparate de ventilație fabricate în SUA pentru a ajuta la combatea COVID-19”, informează Agerpres.

Pompeo a continuat “Am furnizat peste 15.000 de aparate de ventilaţie în peste 60 de ţări şi continuăm să fim un lider mondial în lupta împotriva acestei pandemii”.

Fapta bună făcută de SUA reprezintă de fapt întoarcerea unui favor. Rusia a făcut o livrare de măști și aparate de ventilație către SUA pe 1 aprilie. Acestea au fost trimise la New York care era la acel moment principalul focar al epidemiei de coronavirus.

La începutul pandemiei, lipsa unor aparate de ventilație în SUA afecta sistemul medical care se lupta din greu cu noul virus. După ce producția de astfel de aparate a început, președintele Donald Trump și-a exprimat dorința de a le cumpăra din mai multe țări.