Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

SUA intențonează să construiască reactoare nucleare modulare mici în România

România va fi prima ţară din lume în care SUA vor implementa tehnologia reactoarelor nucleare modulare de mici dimensiuni, informează Rador.
SUA steag

Un comunicat al Casei Albe arată că preşedintele american, Joe Biden, şi cel român, Klaus Iohannis, aflaţi marți la summitul global pe teme climatice din Scoţia, vor anunţa planul că România şi SUA să construiască în parteneriat un astfel de reactor.

Acordul prevede şi crearea într-o primă fază a 6.000 de locuri de muncă în România şi SUA, însă este anticipat un număr de 30.000 pe măsură ce proiectul va fi dezvoltat, notează Rador.

Casa Albă atrage atenţia că aplicarea tehnologiei reactoarelor nucleare modulare mici contribuie la decarbononizare şi la un viitor cu zero emisii.

Este vorba despre o tehnologie revoluționară bazată pe mici reactoare nucleare. Până acum, compania NuScale Power, care are proiecte similare în Polonia, Bulgaria și Ucraina, nu a construit niciun astfel de mini-reactor nuclear în SUA sau în vreo altă țară din lume. Radu Dudău, director la Energy Policy Group, a declarat că vorbim despre un proiect foarte important pentru România și pentru viitorul energetic al țării.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii