Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

SUA: Inflaţia, în creștere cu 0,4%, în august

Inflaţia în SUA a început să crească după ce, în mai, a atins nivelul de 0,1%, cel mai scăzut din ultimii patru ani şi jumătate, ca urmare a unei majorări a cererii, pe măsură ce au fost relaxate măsurile impuse în contextul pandemiei.
shutterstock_457372453

Conform statisticilor, indicele preţurilor de consum în Statele Unite ale Americii a crescut în august cu 0,4%, după un avans de 0,6% luna anterioară, inflaţia interanuală ajungând la 1,3%, ca rezultat al reactivării cererii, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Oficiul de Statistică a subliniat că avansul lunar din august a fost generalizat şi că 49% din această creştere s-a datorat unei majorări accentuate a preţurilor la autoturisme şi camioane uzate, cu contribuţii şi din partea preţurilor la benzină, întreţinerea locuinţei, cele pentru recreere şi echipamente de uz casnic.

Preţurile la energie s-au majorat cu 0,9% în august şi cele ale benzinei cu 2%, în timp ce preţurile alimentelor s-au apreciat cu 0,9 %.

Activitatea economică a SUA s-a contractat, în ritm anual, cu 31,7% în trimestrul al doilea din 2020, respectiv cu 9,1% faţă de precedentele trei luni, o cifră puţin mai bună decât se estimase iniţial, conform unui comunicat de săptămâna trecută al Biroului de Analiză Economică.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii