Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

SUA a devenit țara cu cel mai mare număr de infecții COVID-19

Statele Unite au depășit China și Italia și au devenit țara cu cel mai mare număr de infecții, peste 82.000, iar experții și autoritățile avertizează că situația s-ar putea înrăutăți rapid, informează Radio România Actualități.
casaalba-1440057835

Experții avertizează că numărul cazurilor va continua să crească în mod alarmant.

Un studiu publicat ieri de Universitatea statului Washington previne că în următoarele patru luni ar putea muri în Statele Unite din cauza virusului între 38.000 și 162.000 de persoane, iar capacitatea spitalelor ar putea fi copleșită începând cu a doua săptămână a lunii aprilie.

Situația se înrăutățește, dar președintele Trump a început să spună că va lua în considerare relaxarea restricțiilor în anumite părți ale țării care nu ar fi grav afectate de pandemie. Experţii îi cer președintelui să nu relaxeze restricțiile, avertizând că situația ar deveni și mai gravă.

Donald Trump, președintele SUA, a declarat în conferința de presă de ieri seară: „Vom înfrânge acest virus. S-au făcut multe progrese. De aceea am trimis astăzi o scrisoare guvernatorilor, explicându-le cum vom folosi datele pentru a actualiza, în strânsă coordonare cu oficialii din sistemul de sănătate publică, restricţiile existente, cum este distanțarea socială. Trebuie să ne întoarcem la muncă, oamenii vor să lucreze.”

Un număr record, 3,3 milioane de americani, au făcut cereri pentru ajutoare de șomaj săptămâna trecută, cea mai drastică escaladare a șomajului din istorie, depășind recordul din 1982, notează corespondentul Radio România Actualități.

Epidemia de coronavirus a infectat aproape 489.000 de persoane în întreaga lume și a ucis 22.000, potrivit celui mai recent bilanț Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății anunță că epidemia a ajuns în 200 de țări și teritorii. În cele mai multe dintre acestea, măsurile menite să încetinească răspândirea virusului, mai ales prin distanțare socială, se intensifică.

În China s-a înregistrat pentru prima oară în trei zile un caz de transmitere locală, în timp ce alte 54 provin din afara ţării, ceea ce a determinat autoritățile să restricționeze intrarea în țară, în timp ce Coreea de Sud, a cărui strategie retestare intensivă s-a dovedit eficientă, a avertizat că va expulza străinii care nu respectă regulile de carantină, în timp ce propriii săi cetățenii riscă închisoare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii