Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

SUA cumpără aproape tot stocul mondial de Remdesivir

Statele Unite au cumpărat aproape întreaga ofertă mondială de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente dovedite că tratează COVID-19.
 aboneaza-te
remdesivir coronavirus shutterstock

Medicamentul anti-viral patentat de firma de biotehnologie Gilead cu sediul în SUA este singurul aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru a trata pacienții cu noul coronavirus, scrie EuroNews.

Autoritățile americane au asigurat peste 500.000 de cursuri de tratament a medicamentului până în septembrie, ceea ce „reprezintă 100 la sută din producția proiectată de Gilead pentru iulie (94.200 cursuri de tratament), 90% din producție în august (174.900 cursuri de tratament) și 90% din producția în septembrie (232.800 de cursuri de tratament)”, a declarat  Departamentul de Sănătate și al Serviciilor Umane al SUA (HHS) într-un comunicat citat de EuroNews.

S-a constatat că Remdesivir reduce timpul de recuperare pentru pacienții cu COVID-19 spitalizați – cei cu cele mai grave infecții – de la 15 la 11 zile, dar efectul nu a fost observat la pacienții cu boală ușoară sau moderată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii