FacebookTwitterLinkedIn

Într-un comunicat de presă, producătorul american de lactate Land O’Lakes Inc. a anunțat că în trimestrul al treilea al acestui an, profitul său net a crescut de cinci ori, până la 66 milioane de dolari, comparativ cu 12 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut, informează Bloomberg, citată de Agerpres.

Conform statisticilor, toate diviziile companiei au înregistrat performanțe mai bune în perioada iulie-septembrie, comparativ cu situația din urmă cu un an.

În opinia specialiștilor, aceasta (n.r. – producția de unt) este cea mai bună soluție la care pot recurge în aceste momente, producătorii de lactate, mai ales în contextul în care pandemia a afectat toate piețele globale de materii prime.

“Deseori, chiar și în cazul clienților de retail, ceea ce faci este să produci mult unt, pentru că este perioada de vârf a producției de lapte, și îl pui în depozit pentru sezonul de vârf. Însă de data aceasta achizițiile au fost atât de mari încât nu am mai făcut stocuri, pentru că am vândut untul direct de pe linia de producție”, a spus Beth Ford, reprezentantul Land O’Lakes.

Piețele de lactate au înregistrat fluctuații mari în acest an pe măsură ce prețurile s-au prăbușit în prima fază, din cauza pandemiei, iar ulterior și-au revenit după ce Departamentul american al Agriculturii a intervenit și a început să cumpere produse alimentare de la fermieri.

Producătorul american, Land O’Lakes Inc se așteaptă ca vânzările sale de unt să se cifreze undeva între 275 și 300 milioane de lire sterline în 2020, o creștere de peste 20% comparativ cu un an normal, ceea ce vva contracara declinul cererii survenit din HoReCa, care este responsabil pentru 15-20% din afacerile companiei.