Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

SUA: Cresc vânzările de retail

În iunie, SUA a înregistrat o creștere neașteptat de mare a vânzărilor de retail.
 aboneaza-te
retail

În iunie, SUA a înregistrat o creștere neașteptat de mare a vânzărilor de retail. Cu toate acestea, recuperarea economică se face treptat, fiind încă amenințată de un al doilea val de infectări cu coronavirus și de rata crescută a șomajului tehnic, informează Reuters.

Departamentul de Comerț a declarat joi că vânzările cu amănuntul au crescut cu 7,5% în luna iunie. Economiștii preconizaseră o creștere de doar 5% pentru luna iunie.

Creșterea vânzărilor în domeniul de retail s-a înregistrat pe măsură ce business-urile și-au reluat activitatea după ce au fost închise pe perioada pandemiei, de la jumătatea lunii martie, pentru a stopa răspândirea noului virus. Din nefericire, numărul de noi cazuri de Covid-19 a explodat în zonele din vestul și sudul Americii unde densitatea populației este ridicată. Pandemia de coronavirus a forțat autoritățile să închidă anumite sectoare sau să întrerupă reluarea activităților.

Nesiguranța declanșată de numărul de cazuri de coronavirus într-o continuă creștere a determinat o stagnare a recuperării economice, iar acest lucru poate accelera creșterea cererilor pentru șomaj tehnic.

Un nou raport publicat joi de Departamentul Muncii arată că 1,30 milioane de persoane au depus cereri pentru șomaj tehnic în săptămâna încheiată pe 11 iulie, un număr în descreștere față de cele 1,31 milioane de cereri depuse cu o săptămână înainte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii