FacebookTwitterLinkedIn

La ora 08:54, ora locală, (15.45 ora României) va fi ținut un moment de reculegere. Ora marchează momentul în care primul avion a lovit Turnurile Gemene, în urmă cu 20 de ani. Drapelul SUA va fi arborat în bernă.

Președintele Joe Biden, alături de soția sa Jill, vor merge la locurile atacului, la New York, la Shanksville (Pennsylvania), și la Arlington (Virginia), potrivit News.ro.

La data de 11 septembrie 2001, 19 bărbați au deturnat patru avioane comerciale americane aparținând United Airlines și American Airlines. Două dintre ele au lovit Turnurile Gemene ale World Trade Center (New York), unul a vizat clădirea Pentagonului (Washington) și un altul s-a prăbușit pe un câmp din Shanksville (Pennsylvania). 

În urma atacurilor, peste 6.000 de persoane au fost rănite și 2.977 au decedat.

Într-o înregistrare video lansată de Casa Albă vineri seară, Biden a făcut apel la unitate. „Îi onorăm pe toţi cei care şi-au riscat şi şi-au dat viaţa în minutele, orele, lunile şi anii de după”, a spus Biden, despre persoanele din serviciile de urgenţă care au răspuns atunci. “Nu contează cât timp a trecut, aceste comemorări aduc îmapoi tot ce este mai dureros ca şi când tocmai ai fi primit vestea în urmă cu câteva secunde”, a mai spus preşedintele.