FacebookTwitterLinkedIn

Departamentul de Stat al SUA a avertizat companiile americane de top, precum Walmart, Apple și Amazon, despre pericolul pe care îl prezintă lanțurile de aprovizionare din China. Lanțurile de aprovizionare din Xinjiang, China sunt asociate în present cu abuzurile privind drepturile omului. Prin urmare, marile companii nu doresc ca numele lor să fie asociat cu neînțelegerile din regiunea occidentală a Xinjiang, informează Reuters.

Keith Krach, subsecretar de stat pentru creștere economică, mediu și energie, a declarat: “Este esențial pentru companiile americane să fie conștiente de abuzurile la scară largă comise împotriva drepturilor omului, abuzuri comise de guvernul RPC în Xinjiang”.

Acesta a mai adăugat că marile întreprinderi ar trebui să-și evalueze expunerea la riscurile care rezultă din parteneriate și investiții în companii care operează sau sunt în strânsă legătură cu Xinjiang. În prezent, Statele Unite încearcă să reducă presiunea asupra Chinei într-o perioadă în care tensiunile au crescut din cauza discriminării musulmanilor în Xinjiang. O altă cauză care a provocat creșterea acestor  tensiuni sunt schimbările legislative de la Beijing privind securitatea națională din Hong Kong.