Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

SUA ar putea finanţa investiţii în energie în România, inclusiv extracţia gazelor din Marea Neagră

Un acord cu România privind cooperarea pentru proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă a fost semnat la Palatul Victoria, de ministrul economiei şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, în prezența premierului interimar Nicolae Ciucă, informează Radio România Actualități.
ambassador-adrian-zuckerman

Discuțiile de la Palatul Victoria, dintre premierul interimar Nicolae Ciucă și ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, s-au concentrat pe cooperarea bilaterală în domeniul politic, militar, energetic și economic, în special cu referire la implicarea americană în proiecte strategice de interes major pentru România, notează Radio România Actualități.

A fost reafirmată susținerea autorităților române față de Inițiativa a Celor Trei Mări, premierul afirmând că sprijinul american pentru realizarea proiectelor prioritare de interconectare din cadrul acestei inițiative poate constitui o importantă susținere pentru redresarea economică post-pandemie.

Nicolae Ciucă a mai spus că o prezență economică solidă a Statelor Unite în țara noastră poate reprezenta şi un puternic semnal de încurajare și stimulare şi a altor investitori străini.

Ambasadorul american a subliniat, la rândul său, caracterul special al relației bilaterale dintre cele două țări, precum și rolul important al României în plan regional.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii