Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

SUA adoptă restricții pentru vizele jurnaliștilor chinezi

Statele Unite au emis vineri noi reguli pentru acordarea de vize jurnaliştilor chinezi, informează Agerpres, conform Reuters. Începând de luni, aceştia nu vor mai primi vize decât pe 90 de zile, cu posibilitate de prelungire, în locul celor pe termen nelimitat.
Pib China

Până acum, vizele trebuiau reînnoite doar în cazul transferului la o altă instituţie de presă. Restricţiile nu se aplică jurnaliştilor care deţin paşapoarte din regiunile autonome speciale chineze Hong Kong şi Macao, notează Agerpres.

Washingtonul susţine că măsurile sunt o reacţie la tratamentul aplicat jurnaliştilor americani în China.

În contextul relaţiilor bilaterale tensionate, SUA au ameninţat că vor aplica pentru cinci entităţi media de stat din China aceleaşi reguli ca şi pentru ambasade. La o zi după decizia americană privind presa de stat, Beijingul a expulzat în martie doi corespondenţi americani şi unul australian ai ziarului Wall Street Journal. Partea chineză a motivat măsura susţinând că articolul respectiv este rasist.

Odată cu prezentarea noilor reglementări, Departamentul Securităţii Interne (DHS) din Statele Unite a criticat vineri China pentru „suprimarea jurnalismului independent”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii