Cautare
, Contributor

Tech |
|

Studiul EY: Companiile nu sunt pregătite pentru atacuri cibernetice

Cele mai multe organizaţii (67%) se confruntă cu creşterea nivelului de risc la adresa securităţii informaţiilor interne, iar peste o treime din ele (37%) nu au informații în timp real despre riscurile cibernetice care să le ajute să răspundă acestor ameninţări, se arată în raportui anual EY privind securitatea informațiilor.
virus atatc cibernetic

Companiile sunt lipsite de agilitatea, bugetul şi competenţele necesare pentru remedierea vulnerabilităţilor cunoscute şi pentru o pregătire eficientă pe zona de securitate informatică, mai arată studiul citat.

Circa 43% dintre respondenţi au declarat că bugetul total alocat de către organizația lor securității informației va rămâne aproximativ la fel în următoarele 12 luni, în ciuda creşterii numărului de ameninţări, fapt care reprezintă doar o îmbunătăţire minoră a situaţiei faţă de 2013, când 46% au declarat că bugetele lor nu se vor modifica.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi (53%) au afirmat că lipsa resurselor umane calificate reprezintă unul dintre principalele obstacole cu care se confruntă în implementarea unui program eficient de securitate a informaţiilor din organizaţie şi doar 5 la sută dintre companiile respondente dispun de o echipă de investigare și analiză a ameninţărilor, care include analişti dedicaţi.

Aceste date marchează mici diferențe față de anul 2013 când 50% din respondenţi subliniau lipsa resurselor calificate iar 4% declarau că dispun de o echipă de investigare și analiză la ameninţări care include analişti dedicaţi.

„Angajaţii nepăsători și în necunoștință de cauză ” reprezintă principala vulnerabilitate cu care se confruntă companiile, menționată de 38% dintre respondenţi, iar „arhitectura sau sistemul învechit de securitate a informaţiilor” şi „folosirea cloud computing-ului” ocupă poziţiile doi şi trei, cu 35%, respectiv 17%, potrivit studilui EY.

„Furtul de informaţii financiare”, “perturbarea și distorsionarea activității organizației” şi “furtul de proprietate intelectuală sau de date” reprezintă principalele trei ameninţări (menționate și ca priorități de 28%, 25% şi, respectiv, 20% dintre respondenți).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii