Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Studiu: Valoarea medie a unei comenzi pentru tichete cadou pe care o face o companie – 100.000 lei

cheque_dejeuner.JPG
Un studiu realizat de către Chèque Déjeuner România, unul dintre jucătorii importanţide pe piața emitenților de tichete cu valoare, pe un eșantion de 500 de companii, a arătat că valoarea medie a unei comenzi pentru tichete cadou este de aproximativ 100.000 lei.

Studiul mai arată că peste 70% dintre tichetele cadou achiziționate de către companiile din România sunt destinate creșterii vânzărilor.

În ceea ce privește domeniile în care activează aceste companii, în top se situează jucători din industria auto (echipamente, mecanică și service auto), instituțiile financiare, companii din FMCG, precum și producători de articole tehnice și industriale din textile. Pe următoarele locuri se află companii din domenii precum importul și distribuția de produse farmaceutice, aparatură și intrumentar medical sau magazine cu articole și aparatură electronică.

„În contextul multiplelor facilități fiscale oferite pentru achiziția tichetelor cadou, tot mai multe companii apelează la aceste instrumente pentru campanii de creștere a vânzărilor, fie că este vorba despre campanii de marketing, incentives în cadrul studiilor de piață sau pentru distribuitori. Observăm un trend ascendent pronunțat în acest domeniu în general, iar în particular ne așteptăm la o creștere vizibilă în domeniul auto și de piese auto, unde acest tip de tichete poate fi folosit cu succes pentru recompensarea service-urile, distribuitorilor sau utilizatorilor finali”, declară Elena Pap, Director General Chèque Déjeuner România.

Studiul arată că pentru companiile farmaceutice și jucătorii de pe piața IT, tichetele cadou sunt utilizate în principal pentru campanii de recompensare a distribuitorilor și resales. În același timp, managerii din zona de FMCG aleg să folosească cel mai des acest tip de tichete pentru motivarea rețelei naționale de distribuitori.

Cele 500 de companii incluse în studiu au achiziționat tichete cadou Chèque Déjeuner România în perioada octombrie 2013 – martie 2014.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii