FacebookTwitterLinkedIn

Rezultatele unui studiu realizat de o platformă de rezervări hoteliere arată că aproximativ trei sferturi dintre români (77%) au fost deja într-o vacanță vara aceasta sau și-au făcut rezervări. Aproape 23% dintre români și-au anulat planurile de vacanță, informează Digi24.

Studiul arată că 49% dintre respondenți au menționat că România reprezintă în prezent cea mai sigură alegere atunci când se gândesc la destinații de vacanță. Potrivit răspunsurilor la chestionarul Travelminit.ro, 88% dintre români au ales turismul intern.

Aproape jumătate dintre aceștia au luat în considerare locuri de vizitat care sunt ușor accesibile cu mașina. În topul preferințelor respondenților se află vacanțele la munte, de vreme ce 46% dintre aceștia au ales astfel. La polul opus, 32% dintre români preferă vacanțele pe litoral.

Noul studiu arată că aproape 50% dintre cei chestionați sunt dispuși să cheltuie între 100 și 200 lei pe noapte pe cazare, iar 28% dintre aceștia au pregătit un buget de 200 – 300 lei pe noapte pe cazare.

Din datele publicate de Travelminit.ro reiese faptul că în weekend-ul de Sfânta Maria (14 – 16 august) numeroase zone turistice din ţară au raportat un grad de ocupare de peste 95%.