Cautare
, Contributor

Travel |
|

Studiu Tripsta : Unde călătoresc româncele

Agenţia de turism online Tripsta a realizat un studiu legat de destinaţiile, atât interne cât şi externe, unde aleg să călătorească cel mai mult româncele.
 aboneaza-te
travel calatorie

Femeile cu vârste sub 35 de ani merg peste hotare mai ales la Viena, pe locul doi aflându-se Istanbul (mai ales pentru cele sub 25 de ani) și Amsterdam (pentru femeile care au între 25-34 de ani), potrivit datelor Tripsta care se referă la zboruri spre destinații interne și externe rezervate de românce în perioada 1 ianuarie 2014 – 25 februarie 2015.

În cazul româncelor cu vârste sub 25 de ani, în afară de Viena și Istanbul, cele mai căutate destinații de călătorie sunt în Europa, indiferent dacă destinația este Manchester, Lisabona, Paris, Londora, Berlin, Helsinki sau Copenhaga.  Aceleași deplasări europene sunt preferate și de femeile de 25-34 de ani, pe a căror listă de destinații de călătorie se află Istanbul, Berlin, Paris și Copenhaga, dar și Amsterdam, Atena și Frankfurt.

În ceea ce priveşte destinaţiile interne, Bucureștiul pare să fei preferat de femeile tinere și de cele mature (sub 25 de ani, 25-34 de ani și 55-65 de ani), aceste călătorii fiind, cel mai probabil, mai ales în interes de serviciu.

Femeile mature (cu vârste de 35-44 de ani și 45-54 de ani) sunt și ele călători pasionați, Viena și Istanbul fiind principalele lor destinații. Pe plan intern, deplasările spre București se află pe locul 4 și cele spre Iași pe ultimul lor în topul preferințelor femeilor cu vârste de 35-44 de ani; capitala apare și  pe lista româncelor de 45-54 de ani, în timp ce Iașiul se regăsește în a doua jumătate a topului principalelor 10 destinații către care efectuează călătorii.

Româncele care au trecut de 55 de ani continuă să călătorească, Bucureștiul fiind principala destinație, urmată de Munchen, Paris, Londra, Roma, Bruxelles, Viena, Frankfurt și Tel Aviv.  Pe de altă parte, atunci când trec de 65 de ani, româncele au tendința să călătorească spre destinații mai îndepărtate, precum Statele Unite și Australia. Cu toate acestea, pe lista lor de călătorii solo, Geneva și Atena se găsesc pe primele locuri, urmate de Washington și Chicago, apoi de Amsterdam, Praga, Melbourne, Paris, Londra și Berlin.

Atunci când vine vorba de femeile și bărbații din România, principalele lor destinații de călătorie au fost aceleași anul trecut, diferența fiind dată de ordinea preferinţelor, așa cum indică datele Tripsta (informațiile provin din baza de date a Tripsta și se referă la căutările și rezervările realizate în perioada Ianuarie – Decembrie 2014 ). Atena, Istanbul și Viena au fost pe primele locuri atât în preferințele bărbaților, cât și în cele ale femeilor din România.

Conform datelor Tripsta, România s-a aliniat anul trecut tendințelor internaționale în ceea ce privește rezervarea călătoriilor, bărbații fiind responsabili pentru 53% din totalul rezervărilor realizate prin intermediul Tripsta, iar femeile – pentru 47%. La nivelul întregii rețele Tripsta, bărbații au fost responsabili pentru 55% dintre rezervări și femeile – pentru 45%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii