FacebookTwitterLinkedIn

Hotelurile de peste 50 de camere sunt cele mai afectate, în special dacă se află și în orașele mari din România unde deja s-au înregistrat cazuri de Coronavirus. Pensiunile și hotelurile de mici dimensiuni au declarat că încă nu se resimte impactul virusului în rezervări. Cu totii au declarat că încă de la primele anunțuri de răspândire a virusului au luat masuri sporite de igienizare a zonelor comune și a spațiilor de cazare.

Ce măsuri iau proprietarii de pensiuni și hotelierii pentru a încuraja rezervarea vacanțelor în țară?

Conform studiului TravelMinit.ro, pentru a crește numărul de rezervări pentru lunile Aprilie – Mai, hotelierii sunt deschiși implementării unor politici flexibile de rezervare – 41.3% dintre hotelieri sunt dispuși să prelungească perioada de plată a avansului, 36.2% sa ramburseze avansul plătit integral/parțial într-un termen stabilit, iar 34.6% chiar ar renunța la avans pentru a crește numărul rezervărilor.

Rezervări în România fără avans și cu anulare gratuită

In acest moment există peste 2600 de unități de cazare listate pe platforma Travelminit.ro care pot fi rezervate fără plata vreunui avans și sunt 100% rambursabile. Spre deosebire de alți ani in care rezervările pentru perioada Paștelui si mini-vacanta de 1 Mai erau deja încheiate la finalul lunii Martie, in acest an hotelierii chiar accepta plata vacantelor de Paste / 1 Mai folosind vouchere de cazare.

Pastele și 1 Mai, cea mai mare scădere înregistrată. Hotelierii sunt optimiști cu privire la sezonul de vară

Cea mai mare scădere a numărului de rezervări față de aceeași perioadă a anului trecut a fost constatată pentru perioada Paștelui (76.7%), urmată de mini-vacanța de 1 Mai și sezonul de vară. Se observă, astfel, că turiștii tind să fie reticenți cu privire la vacanțele din perioada imediat următoare, însă se mențin optimiști cu privire la sezonul de vară. 86% dintre hotelieri consideră că cele mai afectate perioade sunt luna martie și aprilie.

Anulările au fost în mare majoritate din partea turiștilor români (79.1%), iar 66% dintre partenerii care au răspuns studiului Travelminit consideră că nu există posibilitatea de a revinde camerele rămase libere după anulări.

Ce planuri de călătorie își fac românii pentru perioada următoare?

Dacă înainte de răspândirea coronavirusului în Europa, 90% dintre clienții platformei Travelminit.ro aveau intenția de a călători în țară sau în străinătate, în prezent, mai puțin de jumătate ar mai lua această decizie. În plus, 41.3% dintre turiștii care au răspuns la studiu efectuat de Travelminit.ro ar alege călătoriile doar pe teritoriul României, 20.5% au declarat că ar face deplasări atât interne, cât și externe, iar 36.6% nu mai au nicio intenție de a călători în perioada următoare.

De altfel, 84.3% dintre respondenți au și anulat cel puțin o rezervare din cauza răspândirii coronavirusului, 55.2% dintre vacanțele anulate fiind în străinătate, 36.1% pe teritoriul României, iar în 8.7% dintre cazuri rezervările anulate erau atât în țară, cât și externe.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 2700 de persoane, începând de Marți, 10 martie și până Joi, 12 martie.