FacebookTwitterLinkedIn

În ultimul an 60% din românii din mediul urban au intrat în farmaciile Catena, 55% în Sensiblu și 40% în farmaciile Dona, conform valului de octombrie al studiului de tip CAWIBus realizat de Exact Cercetare și Consultanță.

Lanțurile farmaceutice Catena, Sensiblu, Dona, HelpNet, Belladonna, Centrofarm și cele de cartier sunt vizitate de mai multe femei decât bărbați, care se orientează mai degrabă spre farmaciile 2NA. Persoanele între 30 și 39 de ani vizitează cel mai adesea Sensiblu și Catena, tinerii de 18-29 de ani preferă într-o mai mare măsură farmaciile Belladonna.

Cei mai mulți români din mediul urban (25%) au cumpărat cel mai des din farmaciile aparținând lanțului Catena. Farmaciile de cartier sunt de asemenea preferate când vine vorba de medicamentele cumpărate în ultimele 12 luni, aproximativ 1 respondent din 5 optând pentru farmaciile ce nu aparțin vreunui lanț farmaceutic.

Studiul a mai relevat faptul că vizitele în farmacii sunt principala sursă de informare în legatură cu farmaciile din care consumatorii cumpără cel mai des. Pe locul al doilea se situeazăpublicitatea TV (32%), cu un scor semnificativ mai mic, urmată de ghiduri/broșuri/pliante tipărite și distribuite în cadrul farmaciei (21%). Sfaturile primite din partea prietenilor influențează în procent de 19%, în timp ce recomandările medicilor se situează ceva mai jos, la 16%.

Studiul vizează valul de octombrie al CAWIBUS-ului realizat cu o frecvență lunară de Exact Cercetare și Consultanță. Universul cercetării a fost reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, rezidente în mediul urban. Volumul eșantionului a fost de 1046 respondenți, care au răspuns la chestionarul Exact Cercetare și Consultanță, administrat via internet. Respondenții au fost selectați din panelul Exact Cercetare și Consultanță, care conține 43.000 de respondenți.