FacebookTwitterLinkedIn

Dar întâi să înțelegem ce-i cu aplicația. Lansată inițial sub numele de Peekaboo, în urmă cu cinci ani, Snapchat are în spate doi fondatori, absolvenții de Stanford – Evan Spiegel și Bobby Murphy. Aplicația este disponibilă pe dispozitive dotate cu sisteme de operare iOS sau Android și permite utilizatorilor să trimită texte prietenilor, desene, fotografii și clipuri scurte, de maxim 10 secunde.

Revenind la studiu, cercetătorii au întrebat despre Snapchat 1049 de persoane, cu vârsta de 14+ ani, care dețin un smartphone și locuiesc în mediul urban. Astfel, din studiu reiese că doar 18% dintre românii de peste 24 de ani intervievați știu despre aplicație, în timp ce 47% dintre tinerii cu vârste între 18-24 au aflat despre Snapchat. De asemenea, 31% dintre ultimii menționați și-au deschis cont în aplicație, iar acest număr este în creștere și se va apropia de cel de 56%, pe care-l ocupă Instagramul pentru aceeași categorie de vârstă, spun cercetătorii.

Citește și: Departe de smartphone-uri, suntem cu 26% mai productivi la serviciu

Dacă vorbim despre un top al aplicațiilor pe care le folosesc tinerii între 14-17 ani, pe primul loc stă Facebook (83%), urmat de Instagram (64%), iar din urmă vine Snapchat (52%). Tot aceștia au motivat utilizarea Snapchat în detrimentul Facebook sau Instagram, 62% dintre aceștia spunând că preferă să posteze clipurile cu momente din viața lor pe Snapchat, în loc de Facebook (26%) sau Instagram (12%).

Potrivit aceluiași studiu, tinerii de 14-24 ani consideră că Snapchat este cea mai inovativă aplicație a anului, în comparație cu restul populației, care plasează Snapchat pe locul 4 după Waze, Facebook și WhatsApp.