Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

Studiu: S-a redus numărul persoanelor care retrag numerar de la bancomat

Numărul persoanelor care retrag numerar de la bancomat s-a redus cu 30% faţă de acum cinci ani, iar doi din trei români utilizează produse şi servicii bancare.  
bancomat

Aceasta este concluzia unui studiu realizat în luna decembrie 2020 de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi comandat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB), scrie News.ro.

67% dintre români utilizează produse şi servicii bancare, gradul de incluziune financiară fiind estimat la 58% în România.

Bărbaţii, cu vârsta între 36-50 ani şi cu studii superioare, se află pe poziţia întâi în topul utilizatorilor de conturi curente. 16% dintre respondenţii care au produse şi servicii bancare au un credit de nevoi personale, 11% au un credit imobiliar/ipotecar în derulare, 36% deţin un card de credit (card de cumpărături), iar 7% au un Overdraft.

”Dintre utilizatorii de servicii financiare, 43% fac plăţi cu cardul la comercianţi (POS), 27% plătesc prin Internet/Mobile Banking, iar 61% dintre respondenţi au menţionat că retrag numerar de la bancomate (ATM), întrebarea adresată fiind cu răspuns multiplu. Comportamentul de utilizare a cardurilor arată o reducere cu 30 de puncte procentuale a ponderii persoanelor care retrag numerar de la bancomat, comparativ cu situaţia de acum cinci ani”, relevă studiul.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.479 respondenţi adulţi, eroarea maximă tolerată fiind de +/- 2,8%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii