Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Studiu: Românii și consumul de ceai

Unilever-Logo.png
Potrivit reprezentanților Unilever Food Solutions (UFS), divizia specializată de soluţii gastronomice a Unilever – unul dintre cei mai mari jucători de pe piața internațională a bunurilor de consum – românii care consumă ceai în timpul ieşirilor în oraş au consumat anul trecut peste 1,5 milioane de pliculeţe de ceai Lipton (unul dintre brandurile aflate în portofoliul companiei).

În rândul sortimentelor preferate ale acestora conduce ceaiul negru cu fructe (Forest Fruit), urmat de ceaiul verde cu mentă (Green Tea Mint) şi de cel de lămâie (Lipton Lemon).

Cum și-a cheltuit Unilever banii pe reclame TV?

În 2012, consumul de ceai out-of-home a crescut faţă de anii precedenţi şi este preconizat un trend ascendent pentru perioada următoare. Oficialii UFS au identificat o serie de obiceiuri ale consumatorilor români. Astfel, fiecare tip de ceai este asociat cu caracteristici diferite: ceaiul negru, cel mai popular sortiment, comandat în diferite combinaţii, este consumat de obicei ca substitut al cafelei, iar cel verde este consumat datorită proprietăţilor sale antioxidante şi detoxifiante. Ceaiurile verzi şi de fructe sunt comandate de obicei dimineaţa.

“Interesul crescut pentru ceaiuri arată că această băutură nu mai este percepută în totalitate ca fiind asociată cu stările gripale, ci că este o opţiune sănătoasă, la îndemână în orice moment al zilei”, a declarat Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader Unilever Food Solutions România.

Începând cu 2013, Lipton a lansat o nouă gamă de ceaiuri pentru Horeca, cu patru categorii: ceai negru (English Breakfast, Earl Grey, Russian Earl Grey), infuzii (Camomile, Peppermint, Fruits Infusion, Lime, Rooibos, Rosehip), ceai verde (Green Tea Mint, Green Tea Citrus şi Green Tea Orient) şi ceai cu fructe (Blue Fruits, Forest Fruits, Strawberry şi Lemon).

Unilever Food Solutions (UFS) deține în porofoliu branduri precum Knorr, Lipton si Hellmann’s. La nivel global, compania are 4700 de angajaţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii