FacebookTwitterLinkedIn

În ceea ce privește gustul, preferința majoritară este pentru cel sărat, apoi pentru dulce, iar cel din urmă pentru cel picant.

Studiu realizat de GfK și susținut de McDonald`s România mai arată că, pe lângă plăcerea gustului, ieșitul în oraș pentru a lua masa reprezintă un important moment de socializare, de a fi alături de prieteni, precum și o reprezentare a statutului – „unde și ce mănânc”, fiind, pentru români, indicatori relevanți în conturarea imaginii de sine. Mai ales că 33% din populația urbană, cu vârsta peste 15 ani, obișnuiește să mănânce în oraş de minimum 2-3 ori/săptămână, ponderea cea mai mare regăsindu-se în rândul tinerilor (15 – 24 ani), unde atinge 35%.

Adulții tineri (20 – 28 ani) iau masa de prânz în oraş în proporție de 10% în timpul săptămânii, în timp ce în week-end ponderea cea mai mare pentru mesele în oraş pe acest segment este dată de cină.

Există însă diferențe între femei și bărbați în ceea ce privește preferințele pentru mâncare. Dacă femeile pun pe primul loc alimentele proaspete care să le ajute să își mențină greutatea și silueta, pentru bărbați carnea ocupă un loc important în alegerile lor și își asumă mai ușor sensibilitatea la preț și la stabilirea celei mai bune oferte preț-calitate-cantitate.