Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Studiu: românii între 16-24 de ani, cei mai fericiţi

Eurostat a publicat vineri, de Ziua Internaţională a Fericirii, un studiu despre gradul de fericire al europenilor. Românii se află la mijlocul clasamentului.
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

În medie, gradul de mulţumire al europenilor este de 7,1 (pe o scară de la 0 la 10), arată sondajul Eurostat. Cei mai mulţumiţi sunt cetăţenii din statele nordice, cu o medie de 8,0 în Danemarca, Finlanda şi Suedia, urmate de Olanda şi Austria cu o medie de 7,8.

Pe ultimul loc se află cetăţenii din Bulgaria (4,8), precedaţi de cei din Grecia, Cipru, Ungaria şi Portugalia (6,2).Românii se numără printre europenii destul de mulţumiţi de viaţa lor, cu o medie de 7,2, clasându-se imediat după germani, polonezi şi britanici (toţi cu o medie de 7,3), dar înaintea francezilor (7,0), spaniolilor (6,9), italienilor (6,7) sau cetăţenilor din ţările baltice. Dintre români, cei mai mulţumiţi sunt tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, iar pe măsură ce înaintează în vârstă, gradul lor de mulţumire scade, ajungând la 6,2 în cazul persoanelor de peste 75 de ani.

Starea de sănătate este un factor mai important decât venitul în evaluarea fericirii, deoarece cea mai mare rată a mulţumirii faţă de viaţă în UE se regăseşte în rândul populaţiei cu o stare de sănătate bună (7,9), urmată de cei cu situaţie financiară bună (7,5) şi relaţii sociale (7,2).

Nu există diferenţe majore în funcţie de gen, astfel că media bărbaţilor mulţumiţi de viaţă este de 7,1, iar a femeilor de 7,0. În schimb, vârsta determină anumite diferenţe: tinerii tind să fie în general mai mulţumiţi de viaţă decât vârstnicii, cu o medie de 7,6 la nivelul populaţiei europene cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani. La popul opus se află vârstnicii de peste 75 de ani, cu o medie de 6,8 la nivelul Uniunii Europene. Ca naţionalitate, cei mai puţin fericiţi sunt bătrânii bulgari, cu o medie de 3,8, iar cei mai fericiţi sunt cetăţenii danezi recent pensionaţi.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii