Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Sănătate |
|

Studiu: Românii au depășit anxietatea în pandemie prin monitorizarea stării de sănătatea cu ajutorul smartphone-ului

Majoritatea românilor consideră că monitorizarea continuă a stării de sănătate cu ajutorul dispozitivelor smart i-a ajutat la reducerea nivelului de stres în perioada pandemiei.
Apple,Iphone,With,Apple,Health,App,On,The,Screen.,Apple

Astfel, potrivit unui studiu realizat de OPPO, 56% dintre participanți au admis că monitorizarea stării de sănătate cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească mai ușor anxietatea generată de situația medicală globală, dar și să își îmbunătățească starea psihică și fizică.

De asemenea, 52% dintre intervievați au răspuns că apelează la smartphone pentru a-și monitoriza starea de sănătatea urmărind numărul de pași efectuat într-o zi, pulsul și/sau saturația de oxigen. Celelalte dispozitive folosite pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale organismului sunt smartwatch-ul în proporție de 17% și fitness band-ul în proporție de 9%.

Cei mai mulți dintre participanții la studiu au fost atenți la mișcare, în contextul limitărilor pandemiei, astfel că 61% și-au contorizat numărul de pași, în timp ce 39% și-au monitorizat și saturația de oxigen, iar 37% au inclus și pulsul printre funcțiile vitale cărora le-au data atenție sporită în acest context.

55% dintre respondenții studiului OPPO au admis că pe perioada pandemiei au resimțit un nivel mai crescut de anxietate, comparat cu perioada anterioară. Astfel, coroborat cu procentul de 56% al celor care consideră că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea acesteia, cei afectați de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit aproape în totalitatea sprijin în tehnologie.

Mai mult, 68% dintre respondenți au păstrat obiceiul de a fi atenți la stare lor de sănătate, monitorizând-o atent cu ajutorul dispozitivelor smart.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii