Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Studiu: Revoluția digitală ar putea destabiliza foarte multe companii

Revoluția digitală va destabiliza 4 din 10 companii care nu vor investi în digitalizarea afacerilor în următorii 5 ani și poate duce, mai rapid ca niciodată, la înlocuirea modelelor tradiționale de afaceri și la remodelarea industriilor, conform unui raport realizat de Centrul Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor (Centrul DBT), o inițiativă a Cisco.
digital

Revoluția digitală va afecta puternic în următorii cinci ani aproximativ 40% dintre companiile ce urmează modele tradiționale de afaceri, din fiecare dintre cele 12 industrii luate în considerare. Pentru companii, acest lucru poate însemna, în unele cazuri, pierderea cotei de piață sau chiar falimentul. Cu toate acestea, reprezentanții a 45% dintre companii consideră că revoluția digitală nu este un subiect atât de important încât să fie dezbătut în ședințele consiliului de administratie, mai arată studiul citat.

Majoritatea managerilor intervievați afirmă că transformarea digitală are o influență pozitivă asupra afacerilor și asupra societății.

Concret, 75% dintre aceștia consideră că revoluția digitală este o formă de progres, 72% spun că aduce valoare adăugată consumatorilor, iar 66% consideră că duce la creșterea responsabilității individuale. Pe de altă parte, 43% dintre managerii intervievați nu conștientizează riscurile pe care le implică revoluția digitală sau nu i-au acordat suficientă atenție, în timp ce numai 25% investesc proactiv în tehnologie.

Dintre cele 12 industrii analizate, produsele și serviciile din zona de tehnologie vor fi cel mai afectate de aceste schimbări în următorii cinci ani. De asemenea, industrii care gestionează foarte multe date și informații, cum sunt media și entertainment, telecomunicații, servicii financiare și retail, vor fi nevoite să facă importante investiții în tehnologie pentru a face față provocărilor revoluției digitale, susțin realizatorii studiului.

Această schimbare este determinată de modul de lucru și ritmul în care se dezvoltă startup-urile, competitori activi și proactivi în folosirea de tehnologie, de contopirea industriilor, pe măsură ce dezvoltarea digitală permite extinderea afacerilor pe noi piețe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii