Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Studiu PwC România: 37% dintre companii şi-au întrerupt total sau parţial activitatea după declararea stării de urgenţă

Întreruperea totală sau parţială a activităţii este măsura decisă de 37% dintre companii, în timp ce 20% şi-au restrâns activitatea, după declararea stării de urgenţă pe fondul pandemiei Covid-19, iar 27% afirmă că vor apela în mod cert la şomajul tehnic, potrivit studiului HR Barometru, realizat de PwC România la finalul lunii martie, informează News.ro.
Business minds

Daniel Anghel, partener, PwC România: „Marea majoritate a companiilor doresc să îşi păstreze angajaţii şi să reducă efectele negative asupra acestora. Din păcate, soluţiile sunt limitate şi dificil de anticipat într-un climat imprevizibil care duce la scăderea neaşteptată a veniturilor într-un termen foarte scurt. Efectul crizei este unul de domino, afectând tot mai mult industrii. Guvernul a luat un prim set de decizii, dar trebuie să continue monitorizarea foarte atentă a problemelor ca să reacţioneze la timp cu alte măsuri de sprijin şi, astfel, să salveze cât mai multe companii şi angajaţii acestora”.

Studiul a inclus o serie de întrebări referitoare la întreruperea totală sau parţială a activităţii, restrângerea acesteia, reducerea cifrei de afaceri şi capacitatea de a plăti salariile.

„Conform răspunsurilor: 19% au întrerupt total activitatea, 18% au întrerupt parţial activitatea, 19% nu au întrerupt activitatea, estimează o scădere a cifrei de afaceri cu 25% şi au capacitatea de a plăti salariile, 10% nu au întrerupt activitatea, anticipează reducerea cifrei de afaceri cu 25% şi nu au capacitatea de a plăti salariile, 20% şi-au restrâns activitatea, iar afacerile se vor reduce cu mai mult de 25%, 14% nu preconizează o scădere a cifrei de afaceri”, arată studiul citat de News.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii