FacebookTwitterLinkedIn

Cooperativa Agricolă Integrată Țara Mea a realizat un studiu care a implicat 1.200 de cumpărători, care relevă faptul că procentul cu care a crescut preferința românilor pentru produsele românești este de 30.

Statisticile arată că această preferință a fost remarcată mai ales în cazul publicului tânăr și celui de vârstă medie, 30-50 de ani.

„Ultimii ani au adus publicul român la o maturitate a gândirii și la conștientizări importante legate de importanța ajutorului reciproc. Acest aspect se reflectă, astăzi, în preferințele acestuia pentru produse românești, cu intenția asumată de a-și ajuta propria țara și pe oamenii ei”, au explicat reprezentanții asociației.

Gama de produse românești aleasă de consumatori este variată, de la semințe și ulei de floarea soarelui până la ouă, brânzeturi și lactate, făină și murături, mai arată studiul. Totodată, au urcat mult în top conservele, în special cele cu mâncare preparată, potrivit datelor.

Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativă agricolă din România și singura cooperativă integrată, cu activități de la cultivarea legumelor și creșterea animalelor până la producția de lactate, conserve, mezeluri și produse de băcănie. În prezent, cooperativa are peste 1.300 de fermieri.