FacebookTwitterLinkedIn

Mai mult de 49% din cele 1.000 de persoane din Franța, Germania, Rusia, Turcia și Croația – care călătoresc cu avionul de cel puțin două ori pe an și care au participat la studiu – consideră că o călătorie cu avionul presupune o ținută lejeră, dar nu neglijentă. Altfel spus, a fi comod nu înseamnă nicidecum a te îmbrăca în haine mai degrabă potrivite pentru sala de sport ori pentru o după-amiază de leneveală prin casă.

În topul obiectelor preferate fără de care nici bărbații și nici femeile nu pot călători se numără ochelarii de soare, un tricou confortabil și o pereche de jeanși.

Doar 12% dintre femeile din Germania preferă ținutele elegante ale unor branduri cunoscute, iar 21% dintre bărbații din Rusia adoptă ținute vestimentare foarte elegante, pentru a atrage atenția celorlalți pasageri.

În ceea ce priveşte încălţămintea, 32% dintre femeile din Franţa aleg pantofi cu toc mediu, în timp ce majoritatea femeilor din Germania şi Rusia (51%, respectiv 45%) preferă balerinii. În acelaşi timp, 22% dintre femeile din Croaţia preferă pantofii cu toc înalt.

Alte informaţii relevante, rezultate în urma studiului:

·         32% din bărbaţi se îmbracă astfel încât să impresioneze şi să atragă atenţia altor persoane atunci când călătoresc cu avionul, spre deosebire de femei care fac acest lucru în proporţie de numai 12%.

·         51% sau mai bine de jumătate din pasagerii europeni spun că ochelarii de soare ar fi primul obiect pe care şi-l pun în bagaje când călătoresc

·         1 din 4 pasageri turci declară că obiectul vestimentar fără care nu s-ar urca în avion e o pălărie

·         1 din 5 ruşi şi-au cumpărat o ţinută vestimentară special pentru o călătorie cu avionul.

·         99% din pasagerii germani îşi aranjează părul mult mai atent decât de obicei atunci când călătoresc cu avionul.