FacebookTwitterLinkedIn

Conform statisticilor, 79% dintre hotelierii prezenți pe platforma au recunoscut că au profitat de perioada mai puțin aglomerată din ultimul an pentru a aduce îmbunătățirii proprietăților pe care le administrează.

Astfel, 56% au investit în renovarea camerelor, 17% au renovat bucătăria, iar 6% dintre respondenți au îmbogățit gama de facilități de care dispune unitatea de cazare, incluzând servicii noi precum SPA, ciubăr sau masaje. În același timp, încă de anul trecut s-au ridicat standardele de curățenie și igienă în camere, în spiritul noilor reglementări de pandemie, dat fiind că, pe lângă preț, confort și poziționare, studiile anterioare au indicat și că turiștii români aleg cazarea și în funcție de măsurile anti-COVID-19 implementate în locație.

În ceea ce privește tarifele la cazare, hotelierii susțin că acestea nu au fost majorate, iar politicile de anulare și rezervare sunt cu mult mai flexibile decât anterior.

51% dintre hotelieri confirmă că nu au mărit prețurile practicate anterior, iar 19% chiar au declarat că tarifele lor sunt cu 5-10% mai mici decât în sezoanele trecute. Există, însă, și hotelieri care au decis să majoreze prețurile cu 5-10% (21% dintre respondenți), iar un procent de 4% au declarat că anul acesta românii trebuie să plătească minim 10% în plus pentru sejururile în locațiile lor. Totodată, 31% dintre hotelieri susțin că vor veni cu reduceri de preț anul acesta, îndeosebi sub forma unor oferte speciale și sezoniere și 25% vor să își îmbunătățească sistemul de rezervări, implementând rezervările în timp real, care îi ajută să evite situațiile neplăcute precum overbooking-ul.

Sperăm că suntem la finalul acestei perioade extrem de furtunoase pentru industria hotelieră din România. Scopul nostru, încă de la debutul pandemiei, a fost să rămânem aproape de partenerii noștri hotelieri, oferindu-le atât un canal de vânzare, cât și know how și consultanță pentru strategia de business din această perioadă. Astfel, am implementat împreună cu ei rezervările în timp real, un sistem ce îi va ajuta să își crească numărul rezervărilor online și am dublat numărul proprietăților care nu percep avans sau care oferă anulare gratuită cu până la 7 zile înainte de sosire” a declarat Timea Ambrus, Operations Manager Travelminit.ro

Pe de altă parte, un număr semnificativ de hotelieri (45% dintre partenerii Travelminit.ro) au decis să își ajusteze politicile de anulare și rezervare, care anterior erau mai puțin prietenoase. Astfel, în noul context, românii vor putea profita de rezervări flexibile fără avans sau chiar cu anulare gratuită, ceea ce ușurează povara financiară pe care și-o asumau turiștii care doreau să călătorească, dar nu îndrăzneau să facă rezervări de teamă că nu le-ar putea onora și ar pierde banii.