Cautare
, Contributor

Travel |
|

Studiu PayU: Sub 1% tentative de fraudă la plata online, în 2012

Card_bani.jpg
Procentul tentativelor de fraudă la plata online a continuat să scadă în 2012, atingând doar 0,19% din totalul tranzacţiilor, o valoare cu 0,05 puncte procentuale mai mică decât cifra înregistrată în 2011. 

 

Cu toate acestea,  numărul tentativelor de fraudă este în creştere, cu 37%.

Segmentele cele mai expuse tentativelor de fraudă sunt reprezentate de turism (32% din numărul tentativelor de fraudă), telecom (31%), servicii (18%) și IT&C (9%).

În aceste condiţii, sistemul PayU a protejat magazinele online de pierderi de peste 750.000 euro.

“În 2010 sau 2011, domeniul IT&C era unul dintre segmentele cu cel mai mic număr de tentative, sub 3% din total. Observăm în prezent o creștere a vârstei medii a celui care încearcă o fraudă, de la puțin peste 20 de ani la 30 de ani, precum și o evoluție semnificativă a valorii medii a unei tentative, cu 31%. Aceste tendințe, împreună cu creșterea preferinței pentru produse cu livrare fizică sau produse mai scumpe, demonstrează că persoanele care încearcă să fraudeze sunt tot mai bine pregătite și mai îndrăznețe. Din acest motiv, de la un an la altul, serviciile de securitate devin tot mai importante pentru magazinele online”, explică Anamaria Pîrjol, Risc & Customer Experience Manager PayU România.

Cardurile folosite în tentativele de fraudă sunt emise în proporție de 38% în Statele Unite, 16% în România, 8% în Italia și 8% în Marea Britanie. Restul cardurilor folosite au fost emise în special în Franța, Australia, Germania și Canada.

Tentativele de fraudă au fost inițiate din 178 de țări, de pe IP-uri din România (49%), Statele Unite (23%), Italia (5%) sau Marea Britanie (4%).

PayU este furnizor de solutii eCommerce integrate, deţinut de Naspers Ltd, iar în România, PayU este lider pe piaţa de plăţi online, cu peste 2,8 milioane de tranzacţii procesate în 2012, în valoare de 176,4 milioane de euro şi o cotă de 80% din volumul total al Romcard. Din 2006 până în prezent, compania a procesat 87% din volumul total al plăţilor online declarat de către jucătorii din piaţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii